Inspirasjon i unntakstilstand

Skrivegruppene  på nett er i gang. Jeg nyter hvert minutt av både forberedelser og gjennomføringer. Jeg holder på med det jeg liker best; formidling av og om  litteratur, og jeg  møter folk som er opptatt av det samme som meg; å skrive og lese. Litt happiness kan ikke skade.

Vi har gjennomgått tre kursganger a 1 1/2 time av en serie på ti. Jeg har flere kurs som følger det samme opplegget.

070B15C9-9454-46B0-B9D8-BCACF0AD021C
Digitalt skrivekurs i koronaens tid

Hva gjør vi?

Å fri seg fra sin egen indre kritiker – friskrift og «stream of consciousness» har vi vendt tilbake til alle gangene, og det skal vi fortsette med. Vi skriver og samler på disse tekstene, som vi siden skal gå tilbake til.  Vi skal se om vi finner noe vesentlig her,  noe sant – dette som har dette noe ved seg som kan være interessant å utforske.

Videre har målet vært å bevisstgjøre språket vi bruker når vi siden skal jobbe med tekster. Radbrekke setningene våre, prøve ut og  undersøke ulike måter å si det samme på. Som et eksempel ser vi på hva som skjer hvis du f eks bytter ut adjektivene dine med verb.

Vi snakker om rytme og dynamikken i språket, i setningene i ordene.

Litteraturtips

Jeg forsøker å vise til litteratur når vi snakker om om de ulike virkemidlene, jeg opplever at dette kan gjøre det enda enklere å forstå med hele seg hva det er jeg ønsker å formidle.

Overraskende

Både jeg og deltakerne er overrasket over hvor fint det er å treffes på nett på denne måten. Jeg kommer til å fortsette med å holde kurs på nett, og arbeider også med et samarbeidsprosjekt som fremdeles er i planleggingsfasen  (og full av håp om midler fra Fritt Ord). Krysser fingrene.

Avslutter med varme ord fra Ellen

Her blir jeg inspirert til å skrive.

Jeg blir inspirert i samvær med andre, i skrivingen, oppgavene, delingen av tekstene og ikke minst, den spontane tilbakemeldingen på dem.

Overrasket over hvor raskt åpenheten, tryggheten og gleden i å møtene oppstår.

 

 

Publisert av Litteratur for alle

Vi holder leselederkurs etter metoden Shared Reading og kurs i kreativ- og helsefremmende skriving. Foredragsholder; om forfattere, bøker og litteraturens nytteverdi.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: